Oogsten

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 16:20

Oogsten


Prachtig, hoe het universum me ondersteunt!

Gisterenmiddag zou ik gaan tuinieren bij Eagle Lodges. Twijfel, want wat zou ik met mijn nog steeds weinige energie en 'wattige hoofd' nou kunnen doen? In elk geval iets heel rustigs.. Of zou ik me maar afmelden?

Dan een melding in de tuinier-app: waarin ik genoemd werd als toekomstig aanwezige. Ok, helder, gaan, dus.. 😉

Drum en nieuwe fluit mee, dat voelde zo. Benieuwd wat de middag me brengen zou. Veel zin om de mede-tuinierders weer te ontmoeten. En van de pracht-plek te genieten.

Wow, wat werd ik verrast!! Inzichten alom en zoveel viel op zijn plek:
Laatste stukje in het bos was fors gesnoeid: wat een licht en hoe veel makkelijker toegankelijk was het pad. Oftewel: opruimen/ opschonen en transformeren maakt je pad zoveel meer helder!

Dan de heerlijke verhalen horend van de 2 dames, die afgelopen weekend hun drum hadden gemaakt, net als ik enkele jaren terug, bij Innerchanges. Zoveel herkenning! Mooi hoe ik hen hiervoor mede enthousiast had kunnen maken, door mezelf (met drum!) te zijn.

En er lag een mogelijk klusje voor me klaar- of ik wilde helpen bij de tabaksoogst. Dit jaar zelf gekweekt en verbouwd, om als offer/ heilige plant te kunnen gebruiken bij de zweethut-ceremonies. Het was gebleken dat het drogen van de bladeren makkelijker ging, als de nerven er handmatig uitgehaald werden. Geduld-werkje, maar heel rustig!

En daar zat ik dan, heerlijk in de zonneschijn, naast de hutten, in gezelschap van Marieke van Hoof. Zij dook de sloot in (die bijna droog was 😊), en ik verdiepte me in de oogst... Wederom een inzicht: dat het goed is bij het oogsten ook te kijken wat werkelijk dienend is en wat je los wilt laten. In dit geval de nerven. Waardoor de uitkomst nog beter zal zijn!

En na een paar uur 'nerven-peuteren' kwam de bodem van de emmer in zicht. Fijn, om de klus af te hebben. Dankbaar het medicijnwiel-labyrint gelopen, het deel van het westen, want daar zat ik duidelijk!

Extra te voelen hoe veel moois er afgelopen jaar op mijn pad is verschenen, mooie mensen ontmoet en deze heerlijke plek! Mezelf gunnen hiervan te genieten en te vertrouwen op wat zich nog meer ontvouwen gaat...

Er was (natuurlijk!) nog voldoende tijd voor mijn andere passie... me uiten via drum en sinds kort ook fluit.

Wat heerlijk om me zo te verbinden met de natuur-energie van deze plek en mezelf. Terug te krijgen wat een lef ik had om de 3e keer spelen op de native flute meteen 'openbaar' te doen. Zo vertrouwd voelen deze mensen inmiddels! Ik kan hier helemaal mezelf zijn.

Heel dankbaar ging ik weer huiswaarts. Gevuld met de inzichten, die me verder op weg helpen, nog een laagje dieper in mezelf te zakken. Ook vol verwachting voor wat komen gaat.. samen drummen met de nieuw-gebouwde drums, drumcirkels?, 'we shall see'...

Renate 💜