Blogs

Op deze pagina plaats ik af en toe een bericht, rond een thema, wijziging in mijn aanbod of iets wat ik tegenkom in mijn leven. 
Door op de afbeelding te klikken opent de bijbehorende blog.

Toelaten

Graag deel ik deze ervaring. Een ander middel, zoveel raakvlakken qua insteek met mijn manier van werken...Eind vorig jaar kwam ik bij Annoesjka van Staveren terecht. Ik had foto's van haar gezien, die me aanspraken. Na contact ben ik het proces rond een healing-portret aangegaan. Wat bijzonder!Ze stemt af en ontvangt informatie vanuit het huidige en vorige levens. Blokkades en ongeheeld trauma, thema's komen naar voren, waarbij ze doorkrijgt in welke tijd een voor die persoon op dit moment belangrijk leven was. Vervolgens ga je naar haar toe met passende kleding en maakt zij een 'healing-portret', in de sfeer van die tijd.Ik kwam uit op een leven in de jaren '60. Het thema wat naar boven kwam was het wegstoppen van pijn en verdriet (ook uit eerdere levens), mezelf sterk houden en doorgaan, in de overlevingsstand. En o, wat kreeg ik een inzichten en kon ik dingen plaatsen, in dit leven! Teveel om hier allemaal te noemen, zeker steunend in mijn zoektocht naar balans, begrip voor mezelf.Ik begrijp nu mijn drive om veel te willen doen, mijn uitspraak dat ik 'aan 1 leven zeker niet genoeg heb'... Annoesjka begeleidt op een heel fijne, integere en warme wijze het proces wat op gang komt. De foto en alles erom heen heeft bij mij veel in gang gezet!Als ik naar mijn healing-portret kijk, voel ik de pijn en het verdriet. Weet ik dat ik die mag toelaten. En dat is dé boodschap die deze foto (wellicht zelfs dat leven) mij gebracht heeft. 🙏Een inzicht wat ik meeneem voor mezelf en ook graag uit wil dragen! En als jij daar hulp bij nodig hebt, kijk dan eens op mijn website of mijn manier van werken je aanspreekt.Warme groet, Renate ✨💜Als je meer wilt weten over een healingportret, zie dan deze website: www.annoesjkavanstaveren.nl 

Lees meer »

Oogsten

Prachtig, hoe het universum me ondersteunt!Gisterenmiddag zou ik gaan tuinieren bij Eagle Lodges. Twijfel, want wat zou ik met mijn nog steeds weinige energie en 'wattige hoofd' nou kunnen doen? In elk geval iets heel rustigs.. Of zou ik me maar afmelden? Dan een melding in de tuinier-app: waarin ik genoemd werd als toekomstig aanwezige. Ok, helder, gaan, dus.. 😉Drum en nieuwe fluit mee, dat voelde zo. Benieuwd wat de middag me brengen zou. Veel zin om de mede-tuinierders weer te ontmoeten. En van de pracht-plek te genieten.Wow, wat werd ik verrast!! Inzichten alom en zoveel viel op zijn plek:Laatste stukje in het bos was fors gesnoeid: wat een licht en hoe veel makkelijker toegankelijk was het pad. Oftewel: opruimen/ opschonen en transformeren maakt je pad zoveel meer helder!Dan de heerlijke verhalen horend van de 2 dames, die afgelopen weekend hun drum hadden gemaakt, net als ik enkele jaren terug, bij Innerchanges. Zoveel herkenning! Mooi hoe ik hen hiervoor mede enthousiast had kunnen maken, door mezelf (met drum!) te zijn.En er lag een mogelijk klusje voor me klaar- of ik wilde helpen bij de tabaksoogst. Dit jaar zelf gekweekt en verbouwd, om als offer/ heilige plant te kunnen gebruiken bij de zweethut-ceremonies. Het was gebleken dat het drogen van de bladeren makkelijker ging, als de nerven er handmatig uitgehaald werden. Geduld-werkje, maar heel rustig! En daar zat ik dan, heerlijk in de zonneschijn, naast de hutten, in gezelschap van Marieke van Hoof. Zij dook de sloot in (die bijna droog was 😊), en ik verdiepte me in de oogst... Wederom een inzicht: dat het goed is bij het oogsten ook te kijken wat werkelijk dienend is en wat je los wilt laten. In dit geval de nerven. Waardoor de uitkomst nog beter zal zijn! En na een paar uur 'nerven-peuteren' kwam de bodem van de emmer in zicht. Fijn, om de klus af te hebben. Dankbaar het medicijnwiel-labyrint gelopen, het deel van het westen, want daar zat ik duidelijk!Extra te voelen hoe veel moois er afgelopen jaar op mijn pad is verschenen, mooie mensen ontmoet en deze heerlijke plek! Mezelf gunnen hiervan te genieten en te vertrouwen op wat zich nog meer ontvouwen gaat...Er was (natuurlijk!) nog voldoende tijd voor mijn andere passie... me uiten via drum en sinds kort ook fluit.Wat heerlijk om me zo te verbinden met de natuur-energie van deze plek en mezelf. Terug te krijgen wat een lef ik had om de 3e keer spelen op de native flute meteen 'openbaar' te doen. Zo vertrouwd voelen deze mensen inmiddels! Ik kan hier helemaal mezelf zijn.Heel dankbaar ging ik weer huiswaarts. Gevuld met de inzichten, die me verder op weg helpen, nog een laagje dieper in mezelf te zakken. Ook vol verwachting voor wat komen gaat.. samen drummen met de nieuw-gebouwde drums, drumcirkels?, 'we shall see'... Renate ✨💜

Lees meer »

Stromende liefde - wat mijn lijf zeggen wil

Wow, zo dankbaar voor de liefde die ik om me heen voelen mag! Enkele dagen is mijn programma 'Laat liefde stromen!' nu onderweg. Superfijn om te mogen bieden en enthousiaste reacties van deelnemers. Maar.. Ik werd zelf zo enthousiast, dat ik (weer) over mijn fysieke grenzen ging. Ondanks een stevige verkoudheid was ik veel te lang bezig.

Lees meer »

MOEDer event -coachen met kaarten

Vol dankbaarheid kijk ik terug op deze fantastische dag! In de ochtend de inspirerende gesprekken van MOEDige vrouwen, afgewisseld met wat meer actie, muziek en oefeningen. De stemming kwam er zo goed in.

Lees meer »

What is channeling- podcast met Kaija

Dankbaar voor het mooie interview dat Kaija Signe Mari Helweg van Heart to Heart met mij hield. Het was een fijn gesprek, over channeling in alle vormen, waarbij ik ook enkele zielsklanken mocht laten doorkomen.

Lees meer »

Zielsklanken

In mijn ontwikkeling als lichtwerker ontdekte ik dat ik een kanaal ben voor lichttaal. Ik voel dat het tijd wordt om dit meer te delen, om zo anderen hiervan te laten profiteren. Maandagavond 9 mei om 20.30 zal ik de eerste officiële Zielsklanken online laten doorkomen. Het thema zal zijn:

Lees meer »
quote