Blogs

Op deze pagina plaats ik af en toe een bericht, rond een thema, wijziging in mijn aanbod of iets wat ik tegenkom in mijn leven. 
Door op de afbeelding te klikken opent de bijbehorende blog.

2 jaar coachpraktijk Onyx!

Morgen alweer 2 jaar geleden, dat ik officieel startte met mijn coachpraktijk. Wat zijn er in die tijd veel fijne dingen gebeurd, heb ik mooie sessies mogen bieden, prachtige mensen ontmoet en ben ik op bijzondere plekken geweest. Mijn aanbod groeide mee, met het opdoen van mijn levenservaringen (dat viel niet altijd mee…) en verdieping in trainingen, eigen sessies en ceremonies. 🙏Dankbaar dat ik dit pad bewandelen mag! Om jullie mee te laten genieten van deze feeststemming en te laten kennismaken met mijn aanbod, organiseer ik deze week enkele feestacties. Volg mij op de socials, of schrijf je in voor mijn Inspiratiemail om niets te missen!Vanaf nu kun je meedoen aan de verlotingsactie, waarbij ik 3 persoonlijke readingen uitdeel:

Lees meer »

Heilige nachten

De precieze begindatum van deze periode wisselt. Sommigen houden midwinter aan, 21 december. Anderen gaan uit van 25 december. Deze Rauhnächte zijn een bijzondere periode buiten de reguliere tijd, twaalf nachten in de donkerste tijd van het jaar. Het is een tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het komende jaar.In deze tijd, kun je stilstaan bij zuivering, meditatie, toekomstvoorspelling en introspectie. De sluiers tussen onze fysieke wereld en de spirituele wereld zijn dunner, waardoor magie en mystiek meer voelbaar zijn. Deze traditie werd en wordt in verschillende culturen en religies gevierd, als een tijd van voelen en van vrouwelijke energie.De symboliek van deze nachten reikt verder, waarbij elke dag van deze periode staat voor een maand in het komende jaar. Zo wordt de 1e nacht verbonden met de eerste maand van het nieuwe jaar, dus januari, de 2e met februari, en zo verder. Voor je gaat slapen kun je heel bewust vragen om inzichten tijdens je nacht en ontwaken met een thema of boodschappen voor die maand in het komende jaar. Tip: leg een notitieblokje klaar om meteen na het ontwaken de dromen en inzichten op te schrijven!

Lees meer »

Actiedag Nationaal Heksenmonument

Zaterdagochtend om 12.00 in Harderwijk was de herdenking van de slachtoffers van de heksenvervolgingen.Wat een mooie groep mensen was samengekomen om te herdenken. ✨Gestart met de toespraak die Susan Smit schreef, die op dat tijdstip door het het land gedeeld uitgesproken werd. (zie 2e foto)✨ Vervolgens mijn eigen tekst gedeeld:Ik las het verhaal van Nale Aelts ( die veroordeeld werd tot dood door wurging en verbranding) en dat raakte me diep. Ineens werd de heksenvervolging gekoppeld aan een mens van vlees en bloed, die notabene in Harderwijk (waar ik ook geboren ben en lang gewoond heb) dit meemaakte. Ik vertelde haar geschiedenis. En eindigde met … laten wij ook stil zijn en hen herdenken….✨Uit eigen ervaringen tijdens reïncarnatie-sessies begreep ik mijn verbinding met dit thema maar al te goed. En voelde ik dat ik wat met de oproep voor deze actiedag wilde gaan doen.Ik sta daarom nu hier en vind dit ook spannend, het voelt echter zo kloppend om dit te doen, dat ik van me laat horen. Mezelf daarin niet langer verstop, me kwetsbaar op stel. Waar in de geschiedenis intuïtieve mensen, veelal vrouwen, werden veroordeeld, omdat zij te 'machtig' werden in de ogen van de heersende rationele mannen cultuur. Ook nu, zoals in Afrika, vinden nog heksenvervolgingen plaats… Het kan zo anders! Durf jij nu te leven vanuit je hart en je intuïtie te volgen? Dit voelt als een passende en helende stap voor mij, ook voor ieder die de innerlijke wond herkent vanuit vorige levens, om zich nu klein te maken en stil te houden, uit angst voor veroordeling.. (dat hoeft niet bewust te zijn). Ik geef hierbij uiting aan en sta stil bij het onrecht dat werd aangedaan. Ervaren, voelen en weten dat je hierin niet alleen staat. Eerherstel voor hen van toen. Erkennen, herkennen, delen en helen voor hen die dit nu raakt.✨Laten we nu bloemen leggen voor de slachtoffers van Harderwijk: Nale, Gese en de man te Dalfen, en alle anderen die slachtoffer waren van deze vervolgingen. Dank aan iedereen die er was (fysiek of in gedachte) om samen te herdenken. 🙏Warme groet, Renate ✨💜

Lees meer »

Heksen-herdenking

Zaterdag 3 juni is de landelijke actiedag van Nationaal Heksenmonument.  Op plekken waar heksenverbrandingen hebben plaatsgevonden, worden om 12.00 witte bloemen gelegd, met de namen van hen die veroordeeld werden.

Lees meer »

Bastet

Tijdens de reis door Egypte kwamen er op vele plekken katten naar me toe. Contact maken, zich laten aaien en veel kopjes uitdelen. Sinds Onyx bij mij woont, voelde ik al wel een bijzondere band met haar, die verder reikt dan in het hier en nu. Ik had al eens gelezen over een Egyptische kattengodin, maar me verder niet in haar verdiept. Die bijzondere band werd daar uitvergroot.

Lees meer »

Het stroomt.

Inmiddels ben ik alweer een maand terug uit Egypte. Al voelt dit alsof het pas net is.. Wat een impact, zoveel wakker geschud, her-innerd, geraakt, getransformeerd en ontvangen. Het landen viel me niet mee. Reden dat ik even wat stiller was.Op termijn gaat er zeker meer energie vanuit Egypte ook voor jou beschikbaar komen, de vorm mag zich gaan ontvouwen. Voor nu merk ik al (en dit hoor ik ook terug) dat mensen ervaren dat er meer zachtheid en liefde in mijn zielsklanken doorgegeven wordt. Dat wat ik ontvangen mocht, waar ik me voor leerde openstellen, mag ik gaan doorgeven. In al mijn aanbod zal dit merkbaar zijn, of dat nu een transformatieve coachsessie is, een kaartreading of een Circle of Life, dit deel in mij is omarmd, ontkiemd en gaat nu groeien en bloeien.Op de foto’s een kleine Egypte-impressie.De stroming van de Nijl, zo imposant, heeft ook meer stroming in mijn systeem gebracht. Na een paar weken integratie- en landingstijd voel ik dat ik weer in actie mag gaan komen. Vanuit deze flow ontstaat weer veel moois. Daarnaast ga ik graag weer aan de slag met jou, op welke manier dan ook, om ook meer flow in je leven te ervaren. Zie de mogelijkheden op deze website.Warme groet, Renate ✨💜

Lees meer »

Egypte roept...

Dit potje met zand, dat staat al vele jaren in mijn kast. Verzameld (ondanks de strenge bewaker) bij de Sfinx in Gizeh, toen ik daar 1 dag was. En pyramides, daar had ik ook 'iets' mee.

Lees meer »

Toelaten

Graag deel ik deze ervaring. Een ander middel, zoveel raakvlakken qua insteek met mijn manier van werken...Eind vorig jaar kwam ik bij Annoesjka van Staveren terecht. Ik had foto's van haar gezien, die me aanspraken. Na contact ben ik het proces rond een healing-portret aangegaan. Wat bijzonder!Ze stemt af en ontvangt informatie vanuit het huidige en vorige levens. Blokkades en ongeheeld trauma, thema's komen naar voren, waarbij ze doorkrijgt in welke tijd een voor die persoon op dit moment belangrijk leven was. Vervolgens ga je naar haar toe met passende kleding en maakt zij een 'healing-portret', in de sfeer van die tijd.Ik kwam uit op een leven in de jaren '60. Het thema wat naar boven kwam was het wegstoppen van pijn en verdriet (ook uit eerdere levens), mezelf sterk houden en doorgaan, in de overlevingsstand. En o, wat kreeg ik een inzichten en kon ik dingen plaatsen, in dit leven! Teveel om hier allemaal te noemen, zeker steunend in mijn zoektocht naar balans, begrip voor mezelf.Ik begrijp nu mijn drive om veel te willen doen, mijn uitspraak dat ik 'aan 1 leven zeker niet genoeg heb'... Annoesjka begeleidt op een heel fijne, integere en warme wijze het proces wat op gang komt. De foto en alles erom heen heeft bij mij veel in gang gezet!Als ik naar mijn healing-portret kijk, voel ik de pijn en het verdriet. Weet ik dat ik die mag toelaten. En dat is dé boodschap die deze foto (wellicht zelfs dat leven) mij gebracht heeft. 🙏Een inzicht wat ik meeneem voor mezelf en ook graag uit wil dragen! En als jij daar hulp bij nodig hebt, kijk dan eens op mijn website of mijn manier van werken je aanspreekt.Warme groet, Renate ✨💜Als je meer wilt weten over een healingportret, zie dan deze website: www.annoesjkavanstaveren.nl 

Lees meer »

Oogsten

Prachtig, hoe het universum me ondersteunt!Gisterenmiddag zou ik gaan tuinieren bij Eagle Lodges. Twijfel, want wat zou ik met mijn nog steeds weinige energie en 'wattige hoofd' nou kunnen doen? In elk geval iets heel rustigs.. Of zou ik me maar afmelden? Dan een melding in de tuinier-app: waarin ik genoemd werd als toekomstig aanwezige. Ok, helder, gaan, dus.. 😉Drum en nieuwe fluit mee, dat voelde zo. Benieuwd wat de middag me brengen zou. Veel zin om de mede-tuinierders weer te ontmoeten. En van de pracht-plek te genieten.Wow, wat werd ik verrast!! Inzichten alom en zoveel viel op zijn plek:Laatste stukje in het bos was fors gesnoeid: wat een licht en hoe veel makkelijker toegankelijk was het pad. Oftewel: opruimen/ opschonen en transformeren maakt je pad zoveel meer helder!Dan de heerlijke verhalen horend van de 2 dames, die afgelopen weekend hun drum hadden gemaakt, net als ik enkele jaren terug, bij Innerchanges. Zoveel herkenning! Mooi hoe ik hen hiervoor mede enthousiast had kunnen maken, door mezelf (met drum!) te zijn.En er lag een mogelijk klusje voor me klaar- of ik wilde helpen bij de tabaksoogst. Dit jaar zelf gekweekt en verbouwd, om als offer/ heilige plant te kunnen gebruiken bij de zweethut-ceremonies. Het was gebleken dat het drogen van de bladeren makkelijker ging, als de nerven er handmatig uitgehaald werden. Geduld-werkje, maar heel rustig! En daar zat ik dan, heerlijk in de zonneschijn, naast de hutten, in gezelschap van Marieke van Hoof. Zij dook de sloot in (die bijna droog was 😊), en ik verdiepte me in de oogst... Wederom een inzicht: dat het goed is bij het oogsten ook te kijken wat werkelijk dienend is en wat je los wilt laten. In dit geval de nerven. Waardoor de uitkomst nog beter zal zijn! En na een paar uur 'nerven-peuteren' kwam de bodem van de emmer in zicht. Fijn, om de klus af te hebben. Dankbaar het medicijnwiel-labyrint gelopen, het deel van het westen, want daar zat ik duidelijk!Extra te voelen hoe veel moois er afgelopen jaar op mijn pad is verschenen, mooie mensen ontmoet en deze heerlijke plek! Mezelf gunnen hiervan te genieten en te vertrouwen op wat zich nog meer ontvouwen gaat...Er was (natuurlijk!) nog voldoende tijd voor mijn andere passie... me uiten via drum en sinds kort ook fluit.Wat heerlijk om me zo te verbinden met de natuur-energie van deze plek en mezelf. Terug te krijgen wat een lef ik had om de 3e keer spelen op de native flute meteen 'openbaar' te doen. Zo vertrouwd voelen deze mensen inmiddels! Ik kan hier helemaal mezelf zijn.Heel dankbaar ging ik weer huiswaarts. Gevuld met de inzichten, die me verder op weg helpen, nog een laagje dieper in mezelf te zakken. Ook vol verwachting voor wat komen gaat.. samen drummen met de nieuw-gebouwde drums, drumcirkels?, 'we shall see'... Renate ✨💜

Lees meer »
quote
Disclaimer
Algemene Voorwaarden
Privacyverklaring