Angsten overwinnen

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 15:31

Angsten overwinnen

 

Vandaag liet facebook me de herinnering zien van 5 jaar geleden. Een prachtig voorbeeld van hoe ik mijn angsten aanging. Er niet voor wegliep, maar de confrontatie aanging. Nu is dit een dierbare herinnering, met prachtige foto geworden. (Onze haren/ manen ineen verweven..)

Deze tekst postte ik er 26 oktober 2017 bij:
 
Sinds ik als klein meisje een op hol geslagen paard vlak langs had zien en voelen komen was ik bang voor paarden.... tot gisteren! In een bijzondere workshop waarin het ging om contact maken met paarden heb ik mijn angst overwonnen. Eerst samen een paard geborsteld en gekamd en gevoeld hoe het paard daarvan genoot.Daarna een demonstratie 'grondwerk' gezien, waarbij het erom gaat om werkelijk te communiceren met het paard en zo te zien of je contact kon leggen en wat je gedaan kon krijgen. Tijdens de demonstratie vroeg de begeleider duidelijk wat te snel iets van dit paard, want die liet dat zien door licht te steigeren. Vervolgens mochten enkele deelnemers die wilden 'de bak' in... na 2 anderen greep ik mijn kans! Met alleen een los touwtje heb ik contact met dit paard gemaakt. Zoals te zien is op de foto ging dat super! We genoten volgens mij allebei...Een heel bijzondere ervaring!

Welke angsten heb jij? En wat doe je om ze te overwinnen?

Renate ✨💜