Vertrouwen

Gepubliceerd op 30 april 2024 om 21:08

Vertrouwen

 

Gisteren ontving ik een prachtige zwanenveer, vandaag deel ik hoe ik eraan kwam...

Na het sporten besloot ik niet rechtstreeks uit de sportschool naar huis te lopen, maar een eindje om, langs het water te gaan. Van boven af had ik al gezien dat er een paar jonge eendjes zwommen en die wilde ik graag van dichtbij zien.

Toen ik bij het waterrand arriveerde zag ik twee mooie statige zwanen zitten, die hun verendek verzorgden in de zon. Ik stond stil en merkte hoe ze eerst enigszins verschrikt opkeken. Met dat ik rustig bleef staan en alleen mijn telefoon tevoorschijn haalde, keerde de rust weer. Ze gingen door met wassen. Daar hadden ze wat extra ruimte voor nodig, want het vroeg de nodige strek- en rekoefeningen om overal goed bij te kunnen. Ze kwamen ietsje uit elkaar te staan, waardoor ik ineens zag dat er tussen hen in een prachtige witte veer lag!

Ik was al in de ban van hun vertrouwen in mij, dat ze door gingen met hun activiteit zonder zich aan mij te storen en voelde dat ik nu vertrouwen in hen, of het universum mocht hebben. Ik stuurde de wens uit om deze veer te mogen ontvangen. Als die inderdaad voor mij bedoeld was, of de wind hem dan mijn kant uit wilde blazen… Ik wilde hen geenszins wegjagen. Had ook maar zo het idee dat ze zich niet weg zouden laten jagen. Ondertussen kwam moedereend met haar kuikens langs gezwommen.

Met dat ik in die verstilling en ontvangstmodus kwam, voelde ik een rust over me heen dalen. Het vertrouwen dat welke uitkomst er ook zou zijn, het goed was.

Tot mijn verbazing draaiden de zwanen zich op dat moment om en gingen aan de wandel, van mij en hun veer vandaan. Toen ik er naar toe liep en hen bedankte, keek een zwaan nog even om, alsof de boodschap was overgekomen.

Van dichtbij was de veer nog mooier, dan die al leek. Puur en zuiver. Met dit verhaal erbij een waar ‘licht geschenk’, een reminder aan dat het soms goed kan zijn te vertragen, de rust in jezelf te voelen en dan het vertrouwen weer te ervaren, dat alles gaat zoals het bedoeld is…

Dankbaar!

warme groet, Renate ✨💜