Ontmoeting bij de zee

Gepubliceerd op 9 juni 2024 om 17:13

Ontmoeting bij de zee


Aan zee afgelopen 2 dagen voelde ik me wederom zo verbonden met het water en al haar natuurwezens. Dit jaar komt ik ‘toevallig’ veel aan zee en voel meer dan ooit die verbinding. Een dieper weten, dat ik niet zomaar in ZEE-wolde woon: op land waar eerst water was.

Voor mij staat het water vooral voor ‘go with the flow’, ook de levensstroom, overgave aan het weten dat golven soms hoog, dan weer laag zijn, en de eeuwige cyclus van deze getijden. Ook voor de emoties, de vloeiende beweging waarin alles er mag zijn.

Als cadeau kwam er een 'waterwezen' op mijn pad. Lag een fikse zeehond op het strand (hoorde later dat die normaal daar niet komen...). Toen ik naast hem stond, op gepaste afstand, kwamen er vanzelf klanken door, en hij reageerde. Voelde me heel diep en intens verbonden. Dankbaar voor deze ont-moeting.

De zeehond staat zelf natuurlijk ook ergens voor, dit is zijn boodschap: ‘De zeehond leeft in de zee, maar baart kinderen op het land, wat symbool staat voor de droom (in het water), die realiteit wordt (op het land). In de Keltische mythologie komen de zogenaamde Selkies voor, half mens, half zeehond. ‘ (auteur onbekend)
‘Zeehond: durf te veranderen. De zee staat voor emotie, mysterie, oneindigheid en verbinding. In inwijdingsrituelen is de symbolische betekenis van water onze realiteit die steeds verandert. Het leven is niet rechts of links, zwart of wit; het is het allemaal. De zeehond – die grotendeels onder water leeft – weet dat.’ (van Happinez)

De opname van deze ontmoeting komt op mijn youtube-kanaal te staan. 

warme groet, Renate ✨💜