Wat moet ik doen?

Gepubliceerd op 17 maart 2022 om 21:46

Wat moet ik doen? 

 

Tja, toen was na weken door bikkelen mijn website af. Kon ik op adem komen. En... ja, wat eigenlijk?
Wat moest ik doen, om klanten aan te trekken? 
Mijn twijfel over de volgende actie maakte dat ik overal ineens uitnodigingen tot webinars tegenkwam, over hoe je als startende ondernemer vooral moest zorgen voor een groeiende mailinglist, zodat mensen je wisten te vinden als ze iemand als jou nodig hadden. 
En dus.. volgde ik een middag. Al in die middag werd me duidelijk dat het idee misschien leuk was, maar niet echt bij mij paste. Het voelde op deze manier niet kloppend. Toen ik ook nog te horen kreeg dat ik beter kon zorgen voor een zo breed mogelijk aanbod en vooral zicht krijgen op 'mijn ideale klant', haakte ik toch wat af. En bij mijn uitspraak dat ik erop vertrouwde dat het universum de klanten op mijn pad zou brengen die ik iets te bieden had, verschoot de teacher bijna van kleur. 

En toch, was het een welbestede middag! Want ik kreeg meer kriebels en gevoel van waar ik blij van word. Dat mag ik doen en inzetten. En hoe mooi dat ik vervolgens meerdere mensen sprak, die ditzelfde thema nu tegenkwamen. Fijn, om uit te wisselen en elkaar op ideetjes te brengen!

Ik besloot te genieten van de adempauze die me geboden werd. Het weer werkte ook nog eens mee! Er waren nog genoeg regelzaken om uit te vogelen, dus ik verveelde me beslist niet.

Op een ochtend pakte ik mijn spullen om te gaan helpen tuinieren op een prachtige plek in het bos. Ik voelde ineens dat ik ook mijn drum mee mocht nemen. Vond het niet heel logisch, was niet echt tuindersgereedschap. Maar, ok, ik luisterde.

Na lekker gewerkt te hebben, was het drum-tijd! Eerst voor mezelf en de mooie plek, toen de aanwezigen gevraagd of ze 'bedrumd' wilden worden. Hoe bijzonder dat toen bleek dat 1 van hen juist net die dag enorm zere voeten had door zenuwpijn. (Wat ik herken, van na mijn ongeluk) Toen ik haar aanbood om te drummen, trok ze meteen haar schoen uit en ging er goed voor zitten. Tijdens het drummen voelde ik zoveel energie door me heen stromen, heerlijk om dit door te mogen geven! Er werd flink wat in beweging gezet.

Op weg naar huis wist ik dat dit antwoord gaf op de vraag waar ik mee worstelde 'Wat moet ik doen?' De vraag is: 'Wat MAG ik doen?' Ik hoef 'alleen maar te zijn'! Precies zoals ik ben. En dat te doen, wat goed voelt. Als ik dat doe en uitstraal, dan wordt het vanzelf opgepikt door de mensen die daar behoefte aan hebben! 
Dit besef geeft me zoveel rust. Tegelijk is het een uitdaging, want er zijn zeker ook stemmetjes in me die daar van alles van vinden... Die stemmetjes horen bij laagjes, die ik nog verder af mag pellen. 'Ongoing proces.'

Als jij ook tegen dit thema aanloopt en wel eens met mij zou willen kijken wat je tegenhoudt om dat te doen waar jij blij van wordt, neem dan contact met me op. Want wie doet wat bij hem of haar past, waarvoor die nu op aarde rondloopt, die maakt de wereld vanzelf een stukje mooier!

Ik heb al een mooi aanbod op deze website staan en verder mag zich gaan ontvouwen wat er nog  aan talenten in mij verborgen ligt. Voor wie op de hoogte gehouden wil worden: abonneer je op mijn nieuwsbrief, zodat je het te weten komt, als er nieuwe diensten of activiteiten toegevoegd worden aan mijn aanbod. 

Heerlijk hoe het werkt in de kosmos, om precies vandaag dit blog te publiceren: het is volle maan, de 'kiem-maan'. Die staat voor het ontdekken van dat wat jij wilt laten ontkiemen... 

Warme groet, 
             Renate ✨💜