Heilige nachten

Gepubliceerd op 21 december 2023 om 15:50

Heilige nachten

De precieze begindatum van deze periode wisselt. Sommigen houden midwinter aan, 21 december. Anderen gaan uit van 25 december. Deze Rauhnächte zijn een bijzondere periode buiten de reguliere tijd, twaalf nachten in de donkerste tijd van het jaar. Het is een tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken naar het komende jaar.
In deze tijd, kun je stilstaan bij zuivering, meditatie, toekomstvoorspelling en introspectie. De sluiers tussen onze fysieke wereld en de spirituele wereld zijn dunner, waardoor magie en mystiek meer voelbaar zijn. Deze traditie werd en wordt in verschillende culturen en religies gevierd, als een tijd van voelen en van vrouwelijke energie.

De symboliek van deze nachten reikt verder, waarbij elke dag van deze periode staat voor een maand in het komende jaar. Zo wordt de 1e nacht verbonden met de eerste maand van het nieuwe jaar, dus januari, de 2e met februari, en zo verder. Voor je gaat slapen kun je heel bewust vragen om inzichten tijdens je nacht en ontwaken met een thema of boodschappen voor die maand in het komende jaar. Tip: leg een notitieblokje klaar om meteen na het ontwaken de dromen en inzichten op te schrijven!

Geniet van deze bijzondere tijd!

Warme groet, Renate ✨💜