Actiedag Nationaal Heksenmonument

Gepubliceerd op 5 juni 2023 om 11:27

Actiedag Nationaal Heksenmonument


Zaterdagochtend om 12.00 in Harderwijk was de herdenking van de slachtoffers van de heksenvervolgingen.
Wat een mooie groep mensen was samengekomen om te herdenken. 

✨Gestart met de toespraak die Susan Smit schreef, die op dat tijdstip door het het land gedeeld uitgesproken werd. (zie 2e foto)

✨ Vervolgens mijn eigen tekst gedeeld:
Ik las het verhaal van Nale Aelts ( die veroordeeld werd tot dood door wurging en verbranding) en dat raakte me diep. Ineens werd de heksenvervolging gekoppeld aan een mens van vlees en bloed, die notabene in Harderwijk (waar ik ook geboren ben en lang gewoond heb) dit meemaakte. Ik vertelde haar geschiedenis. En eindigde met

 … laten wij ook stil zijn en hen herdenken….

✨Uit eigen ervaringen tijdens reïncarnatie-sessies begreep ik mijn verbinding met dit thema maar al te goed. En voelde ik dat ik wat met de oproep voor deze actiedag wilde gaan doen.

Ik sta daarom nu hier en vind dit ook spannend, het voelt echter zo kloppend om dit te doen, dat ik van me laat horen. Mezelf daarin niet langer verstop, me kwetsbaar op stel. Waar in de geschiedenis intuïtieve mensen, veelal vrouwen, werden veroordeeld, omdat zij te 'machtig' werden in de ogen van de heersende rationele mannen cultuur. Ook nu, zoals in Afrika, vinden nog heksenvervolgingen plaats…

Het kan zo anders!

Durf jij nu te leven vanuit je hart en je intuïtie te volgen? Dit voelt als een passende en helende stap voor mij, ook voor ieder die de innerlijke wond herkent vanuit vorige levens, om zich nu klein te maken en stil te houden, uit angst voor veroordeling.. (dat hoeft niet bewust te zijn). Ik geef hierbij uiting aan en sta stil bij het onrecht dat werd aangedaan.

Ervaren, voelen en weten dat je hierin niet alleen staat. Eerherstel voor hen van toen. Erkennen, herkennen, delen en helen voor hen die dit nu raakt.

✨Laten we nu bloemen leggen voor de slachtoffers van Harderwijk: Nale, Gese en de man te Dalfen, en alle anderen die slachtoffer waren van deze vervolgingen.

Dank aan iedereen die er was (fysiek of in gedachte) om samen te herdenken. 🙏

Warme groet, Renate ✨💜