Bastet

Gepubliceerd op 5 april 2023 om 14:25

Bastet

Tijdens de reis door Egypte kwamen er op vele plekken katten naar me toe. Contact maken, zich laten aaien en veel kopjes uitdelen. Sinds Onyx bij mij woont, voelde ik al wel een bijzondere band met haar, die verder reikt dan in het hier en nu. Ik had al eens gelezen over een Egyptische kattengodin, maar me verder niet in haar verdiept. Die bijzondere band werd daar uitvergroot.

Egypte zelf hielp me herinneren, door tempelplekken en hiërogliefen, aan eerdere levens, waaronder die als priesteres in een tempel ter ere van Bastet. Een persoonlijk thema wat in deze innerlijke reis naar boven kwam was het mezelf toestaan werkelijk van het leven te genieten. Al vlot zet ik me in voor anderen, of doe eerst allerlei ‘moet-dingen’ voor ik me overgeef aan puur genieten van of in een moment. Afgelopen jaren ben ik hier gelukkig al flink in gegroeid, toch ontdekte ik dat er nog wat laagjes van de ui af te pellen waren…

Ik werd geraakt op allerlei lagen en werkte dit thema door tijdens de trip, in de veilige bedding die geboden werd door de leiding, de ontmoetingen met de medereizigers en niet te vergeten de katten-boodschappers. Onze gids gaf mij op de laatste avond in paar woorden weer hoe hij mij zag ‘Katten, Bastet, kan niet anders…’.

Pas daarna ging ik opzoeken waar zij voor stond: Het is de godin van vreugde, dans, muziek, feest, leven en warmte. Zij bevordert de creativiteit. Wow, spijker op de kop! Juist die dingen waar ik zo van genieten wil en kan. En hoe mooi, dat ik de laatste avond in Egypte een cadeau kreeg: een prachtige papyrus van Bastet!

Ze hangt op een ereplek in mijn woonkamer, als een reminder voor het leven ten volste leven, genieten van alle facetten! Sinds Egypte stroomt mijn levensenergie weer volop en geef ik mijn creativiteit steeds meer ruimte. Voelde dan ook heel toepasselijk dat ik mijn in Egypte gekochte jurk zelf ging vermaken voor mijn vierjaardag. Mezelf de tijd gunnend om niet voor iets noodzakelijks, maar puur om mezelf te ‘versieren’ creatief bezig te zijn, daar tijd en energie in te steken. En wat vond ik het weer genieten !

Ook in mijn coachpraktijk sta ik mezelf toe om te laten ontstaan wat er komt, vanuit de creatieve flow, zonder dat ik al precies weet wat er komen gaat. Een mooie ontdekkingsreis, waar ik heel veel zin in heb!

Stralende groet, Renate ✨💜